Podcast

‘Meer geld naar verpleegkundig onderzoek’

Er moet meer subsidie beschikbaar komen voor verpleegkundig onderzoek. Dat zegt hoogleraar Verplegingswetenschap Monique van Dijk in de podcast In Opname van het Erasmus MC.

Deel
0 likes
Leestijd 2 min
2R8A2311_IC-verpleegkundige-copy

Het ontbreekt verplegingswetenschappers niet aan inspiratie voor onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan typisch verpleegkundige onderwerpen zoals delier en decubitus. Maar het is lastig om subsidie te krijgen, vertelt prof. Monique van Dijk van het Erasmus MC in de podcast In Opname. ‘Het gaat de laatste tijd wat beter, maar de subsidiemogelijkheden voor verpleegkundige onderwerpen zijn nog niets vergeleken met medisch onderzoek. Er zijn genoeg interessante en relevante onderwerpen voor onderzoek, maar er moet wel voldoende geld zijn om het uit te voeren.’

Prof. Monique van Dijk (l) en Ditty van Duijn (r)

Prof. Monique van Dijk (l) en Ditty van Duijn (r) waren te gast bij In Opname.

Researchverpleegkundige-coördinator bij de intensive care van het Erasmus MC Ditty van Duijn sluit zich daarbij aan. ‘Eigenlijk zouden onderzoeksvragen moeten komen vanuit de verpleegkundigen zelf.’ Zij weten volgens haar het beste welke onderwerpen en vragen spelen op de werkvloer. Van Dijk voegt toe: ‘Voor de toekomst zou het mooi zijn als elke afdeling een verplegingswetenschapper heeft die onderzoekt hoe de zorg beter kan.’

Podcast beluisteren

Beluister deze aflevering van In Opname met prof. Monique van Dijk en Ditty van Duijn via Spotify, Apple Podcast, Spreaker of Google Podcasts.

Dag van de Verpleging

Op 12 mei is het de Dag van de Verpleging. Meer weten over dit onderwerp? Lees het verhaal over hoe de zorg beter is in organisaties waar verpleegkundigen invloed hebben op de patiëntenzorg en de strategische koers van het ziekenhuis.

Lees ook