Video

Baby Yves werd geopereerd aan een cyste in zijn long

Baby Yves werd geboren met een cyste in zijn longen. Toen hij vierenhalve maand was, werd hij in het Kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia geopereerd door kinder- en longchirurg dr. Marco Schnater. Inmiddels maakt Yves het goed. 

Deel
1 likes
Leestijd 1 min
baby-yves

De cyste in de long van baby Yves werd ontdekt tijdens de zwangerschap, en bleek gelukkig goedaardig. Toch kreeg Yves wat last van klachten, zoals een piepende ademhaling. Na de operatieve verwijdering van de cyste door dr. Marco Schnater van het Kinderthoraxcentrum zijn de klachten verdwenen. Twee weken na operatie gaat het al boven verwachting goed met Yves. ‘Alsof er niks is gebeurd’, zegt zijn moeder. Onderstaande video laat zien hoe het Yves en zijn ouders voor, tijdens en na de operatie verging.

Kinderthoraxcentrum

Het Kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia biedt de beste zorg aan kinderen met aandoeningen van het hart, de longen, de luchtwegen, het middenrif en de slokdarm. Het is het enige centrum voor harttransplantatie bij kinderen. De samenwerking en aanwezigheid van alle beschikbare specialismen in dit centrum is uniek in Nederland.

Lees ook