Actueel

Liesbeth van Rossum geeft tips in nieuwe podcast

Als mensen met obesitas gezonder gaan leven, levert dat positieve veranderingen op voor hun vaak verstoorde immuunsysteem. Daarmee lijkt het verbeteren van de leefstijl een goed wapen in de strijd tegen een ernstig beloop van virusinfecties. Hoe zit dat dan met het corona-virus? Kan een gezondere leefstijl complicaties voorkomen?  Hoogleraar en internist-endocrinoloog Liesbeth van Rossum vertelt erover in deze aflevering van In Opname, de podcastserie van het Erasmus MC.

8 likes
Leestijd 1 min

Hero alt/video title

Ze geeft ook adviezen voor een gezondere leefstijl.  ‘We moeten als maatschappij meer aan preventie moeten doen. Er is grote gezondheidswinst te behalen.’

Beluister de podcast via:

Google  Apple  Spreaker  Spotify

Actueel

Dieet voor operatie verbetert herstel nierdonor

Bijna driekwart van de nieren die in het Erasmus MC worden getransplanteerd, is tegenwoordig afkomstig van een levende donor. Als deze donoren vijf dagen lang een calorie- en eiwitarm dieet volgen voordat zij hun nier afstaan, versnelt dat hun herstel. Dat blijkt uit een verkennende studie van de afdeling Transplantatiechirurgie, die onlangs is  gepubliceerd in het tijdschrift Aging.

12 likes
Leestijd 4 min

Hero alt/video title

beeld-dieetstudie-Franny-Jongbloed
Lees het artikel