Actueel

Het juiste medicijn, in de juiste dosis

Jong, oud, man, vrouw, te vroeg geboren of nog niet geboren: geen patiënt in het Erasmus MC is hetzelfde. Onderzoekers werken aan manieren om iedereen te behandelen met het juiste medicijn, in de juiste dosis.

8 likes
Leestijd < 1 min

Hero alt/video title

In bovenstaande Engelstalige video nemen ziekenhuisapotheker-klinisch farmacoloog dr. Birgit Koch, neonatoloog-klinisch farmacoloog dr. Sinno Simons en apotheker-promovendus Laura Peeters de kijker mee in de wereld van geïndividualiseerde farmacotherapie. Geneesmiddelen worden nu vaak voorgeschreven op basis van ‘one dose fits all’, maar deze wetenschappers werken samen aan manieren om medicijnkeuze en medicijndosering te individualiseren. Het doel: een ‘one dose fits one’-strategie.

Academic Centers of Excellence

Deze video is onderdeel van een reeks video’s over de Erasmus MC Academic Centers of Excellence. Dr. Birgit Koch, dr. Sinno Simons en Laura Peeters zijn aangesloten bij het Academic Center for Pharmacology & Therapeutics .

Actueel

Actueel

Daya wil meer aandacht sikkelcelziekte voor zoontje Jayven (2)

Sikkelcelziekte is een ernstige en erfelijke vorm van chronische bloedarmoede waarbij de rode bloedcellen niet rond, maar maan- of sikkelvormig zijn. Hierdoor blokkeren ze periodiek bloedtoevoer dat leidt tot hevige pijnen, onherstelbare beschadiging van organen en een verkorte levensverwachting. Aanvallen worden uitgelokt door koude, infecties en koorts, pijn, andere vormen van stress en te weinig drinken.

17 likes
Leestijd 5 min

Hero alt/video title

DSCF3810_nabewerkt
Lees het artikel