Voorlichting

Traject levertransplantatie in beeld gebracht in tekenfilmpjes

De afdeling Levertransplantatie heeft animatiefilmpjes laten maken voor patiënten die een levertransplantatie moeten ondergaan. Het zijn 9 korte tekenfilmpjes van 1,5 minuut, waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat deze patiënten te wachten staat, van het eerste bezoek aan de polikliniek tot aan de operatie. Ook de nazorg komt aan bod.

Deel
17 likes
Leestijd 1 min
Levertx animatiefilmpjes Den Hoed

De afdeling kreeg geld voor het vervaardigen van de voorlichtingsfilmpjes van een tevreden patiënt die de stichting Latoer heeft opgericht. ‘Wij krijgen op de pre-consultatiepoli patiënten die soms niet eens weten wat een transplantatie is. Mensen hebben vaak ook moeite om de vele informatie te lezen, of spreken de taal niet goed. In deze filmpjes wordt alles heel eenvoudig uitgelegd’, vertelt Caroline den Hoed, medisch directeur van het levertransplantatieprogramma.

Voorbereid

‘Als mensen stap voor stap deze filmpjes bekijken voordat ze bij ons op consult komen, zijn ze goed voorbereid. Dan kunnen wij onze tijd goed gebruiken om met mensen te praten over hun verwachtingen, over leefstijl en andere zaken die echt belangrijk zijn om te bespreken.’

Mijn Erasmus MC

De filmpjes zijn te zien op de website van het Erasmus MC Transplantatie Instituut (even naar beneden scrollen). Ze worden bovendien gepost in het persoonlijke patiëntportaal van Mijn Erasmus MC en in de Digizorg app. Daar worden ook de folders geplaatst die een patiënt moet lezen voorafgaand aan het bezoek.

Lees ook