Neonatologie

Nieuw tv-programma: Handen aan de couveuse

In de nieuwe serie ‘Handen aan de couveuse’ op NPO 1 speelt de afdeling neonatologie van het Erasmus MC Sophia de hoofdrol. Acht maanden lang liep presentatrice Anne-Mar Zwart hier mee om zien wat het betekent als je kind (veel) te vroeg geboren wordt.

Deel
20 likes
Leestijd 1 min

In de eerste aflevering ziet Bonito zijn dochtertje veel te vroeg geboren worden terwijl moeder Jennifer zelf ernstig ziek is en beademd wordt op de volwassen IC. Meerdere specialistische teams van het Erasmus MC moeten samenwerken om het leven van zowel moeder als kind te redden.

Ontwikkeling

Naast de pasgeboren baby’s zijn in de serie ook kinderen te zien die te vroeg geboren werden, maar inmiddels al ouder zijn. Zij komen regelmatig in het ziekenhuis voor controle. Zo wordt de ontwikkeling van deze groep patiënten door de jaren heen goed in beeld gebracht.

Daniëlla Roofthooft, kinderarts-neonatoloog: ‘Het is een hele mooie serie geworden die vanuit het perspectief van de ouders de soms moeilijke, stressvolle maar ook hoopvolle weg laat zien die zij bewandelen en de hectiek van het reilen en zeilen op onze afdeling reëel in beeld brengt. Dat was de belangrijkste voorwaarde om de cameraploeg toe te laten. Ook geeft het prachtig weer hoe de verschillende teams in het Erasmus MC multidisciplinair werken en hoe wij als zorgverleners het verschil kunnen maken voor ouders en kind. Een aanrader om te kijken.’

Iedere woensdag

‘Handen aan de couveuse’ is een zesdelig programma van de EO geproduceerd door Helder en is vanaf woensdag 7 september wekelijks om 21.30 uur te zien bij de EO op NPO 1 en NPO Start.

Lees ook