Podcast

Intensive care kinderverpleegkundigen over die ene patiënt

Iedere verpleegkundige kent het wel: die ene patiënt die je altijd bij blijft. In de podcast Nursefy vertellen IC Kinderverpleegkundigen Daniëlle Jansen-Bakker en Paula Geurtsen over de mooie en bijzondere momenten van hun werk. ‘Wat mij altijd zal bijblijven is het kind dat na een zwaar ongeluk als enige overlevende van een gezin bij ons terecht kwam.’

Deel
1 likes
Leestijd 2 min
Kinder IC

In een nieuwe aflevering vertellen IC-verpleegkundigen Daniëlle Jansen-Bakker en Paula Geurtsen over de kleine en grote momenten die hun vak bijzonder maken. Hoe heftig is hun werk? En welke patiënten vergeten ze nooit meer? 

De emotionele momenten zijn er zeker, en mogen er ook zijn. Maar dat betekent niet dat de sfeer altijd bedrukt is op de afdeling, vertellen de verpleegkundigen. ‘Kinderen brengen ook veel vreugde met zich mee. Na een operatie knappen ze best snel op en wordt er snel weer gelachen. Soms sta je met een puber hints te spelen en de andere keer lees je een peuter een boekje voor.’

De podcast Nursefy is te beluisteren via Spreaker, Spotify en Apple Podcast.

Nursefy

In de podcast Nursefy vertellen verpleegkundigen van het Erasmus MC over hun vak. Wat zijn de uitdagingen en kansen bij het werk in het grootste academische ziekenhuis van Nederland? Luister ook naar eerdere afleveringen over doorgroeienmedezeggenschap, verpleegkundig onderzoek en opgeloste praktijkfrustraties.

Werken bij

Ook werken in het grootste academische ziekenhuis van Nederland? Join the heartbeat. Bekijk alle vacatures op www.werkenbijerasmusmc.nl.

Lees ook