Vaccinatie Twijfeltelefoon

Telefoonlijn voor medische vragen over coronavaccinatie

Twijfelt u vanwege uw medische geschiedenis over coronavaccinatie? Bel 010 7041500 voor uw medisch-inhoudelijke vragen.

Deel
29 likes
Leestijd 1 min
shutterstock_605003186 goede grootte

Erasmus MC opent samen met huisartsen van LHV Kring Rotterdam een informatielijn voor medische vragen over covidvaccinatie. Vanaf 24 november kunnen mensen daar vragen stellen over de coronavaccinatie in relatie tot hun eigen medische toestand. Er zijn mensen die om medische redenen twijfelen of zij een covidvaccinatie moeten nemen. Het Erasmus MC wil deze mensen helpen, zodat zij een goede keus kunnen maken.

Twijfeltelefoon

De vaccinatie Twijfeltelefoon is vanaf woensdag 24 november te bellen op woensdag en vrijdag van 08.30 tot 13.30 uur. Het nummer is 010-7041500.

De telefoonlijn wordt bemenst door medische professionals en medisch studenten die volledig op de hoogte zijn van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Initiatiefnemer is internist Robin Peeters, die tijdens de eerste coronapiek met collega- artsen op weekmarkten mensen voorlichting gaf over de coronavaccinaties. ‘Tijdens die marktbezoeken merkten we dat er echt ontzettend veel foute informatie wordt verspreid. Ook hebben mensen vaak specifieke vragen over hun eigen medische geschiedenis. Hierdoor zijn er nog steeds veel mensen die twijfelen over een vaccinatie. Om mensen goed te informeren en een plek te geven waar ze met hun vragen heen kunnen, starten we nu een telefoonlijn.’

Veel vragen over persoonlijke medische situatie

Met name bij zwangeren, vrouwen met een kinderwens en mensen met een allergie of een auto-immuunstoornis leven vragen en twijfels over de bijwerkingen van het vaccin. Hun vragen passen vaak niet in de standaard vragen en antwoorden die op betrouwbare websites en informatiebronnen te vinden zijn. Ze zijn te specifiek voor hun aandoening, of bijvoorbeeld het stadium van hun behandeling. Om die twijfels op een medisch verantwoorde manier weg te nemen, opent Erasmus MC een Vaccinatie Twijfel Telefoon.

Peeters:  ‘Na honderden miljoenen vaccinaties wereldwijd, is de gezondheidswinst echter evident en hebben we ook een heel goed beeld van de mogelijke bijwerkingen. Al deze kennis kunnen we in de Twijfel Telefoon delen met de bellers. Met deze samenwerking tussen specialisten en huisartsen kunnen we de patiënten die twijfelen laagdrempelig via de spreekkamers bereiken.’

Lees ook