Prijzen

Erasmus MC’ers gewaardeerd voor wetenschapscommunicatie

Erasmus MC’ers Marion Koopmans en Diewertje Houtman vallen in de prijzen. De wetenschappers en hun teams ontvangen elk €10.000 van het pilotfonds ‘Gewaardeerd!’ van het KNAW. Ze krijgen deze toekenning voor hun inzet voor wetenschapscommunicatie.

Deel
0 likes
Leestijd 1 min

‘Een mooie waardering voor de wetenschapscommunicatie’, zegt Erasmus MC onderzoeker Diewertje Houtman. Zij kreeg samen met Sam Riedijk en Boy Vijlbrief €10.000 van het KNAW pilotfonds ‘Wetenschapscommunicatie door Wetenschappers Gewaardeerd!’ om in wetenschapscommunicatie-activiteiten te steken. Ook het team van Erasmus MC onderzoeker Marion Koopmans ontving een toekenning voor hun project ‘One Health PACT – Predicting Arboviruses Climate Tipping point’.

De DNA-dialoog

Vanuit de afdeling Klinische Genetica was Houtman samen met Riedijk en Vijlbrief onderdeel van een groot consortium dat dialogen over het aanpassen van embryo-DNA organiseerde. ‘De technieken om aanpassingen in het DNA te maken zijn er. In de DNA-dialoog zijn we met allerlei Nederlanders het gesprek aangegaan over de toepassing van die technieken in embryo’s. Het was heel waardevol om zo verschillende meningen en overwegingen van de deelnemers te horen.’

Houtman denkt dat de waardering een goede impuls is voor wetenschappers om zich in te zetten voor de wetenschapscommunicatie. ‘Als het gaat om wetenschappelijke ontwikkelingen die een grote impact kunnen hebben op de maatschappij, dan is het heel belangrijk om daarover in gesprek te gaan. Op die manier kunnen nieuwe ontwikkelingen worden afgestemd op de belangen en waarden in de samenleving.’

Podcast

In de podcast In Opname van het Erasmus MC vertelt Houtman uitgebreid over de DNA-dialoog. Lees meer over de resultaten van de DNA-Dialoog op Amazing Erasmus MC.

Lees ook