Actueel

Knutselen aan DNA? Ga erover in gesprek!

Nederlanders, ga met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om embryo-DNA aan te passen. Die oproep doet onderzoeker Diewertje Houtman in een nieuwe aflevering van In Opname, de podcast van het Erasmus MC.

9 likes
Leestijd 1 min

Hero alt/video title

diewertje-podcast

De technieken om het genetisch materiaal van embryo’s aan te passen zijn er al. Je hebt vast weleens gehoord van CRISPR-Cas. Maar hoe denken Nederlanders over het knutselen aan DNA? Onderzoeker Diewertje Houtman ging met ze in gesprek tijdens de DNA-dialoog. In deze aflevering van In Opname vertelt ze over haar bevindingen én deelt ze de uitkomsten van haar eigen DNA-test.

Podcast beluisteren

Beluister deze aflevering van In Opname via SpotifyApple PodcastSpreaker of Google Podcasts .

Dossier DNA-reparatie

Deze podcast hoort bij het dossier DNA-reparatie . Daarin lees je over DNA werkt, wat er mis kan gaan en hoe we dat kunnen oplossen.

Actueel

Actueel

Daya wil meer aandacht sikkelcelziekte voor zoontje Jayven (2)

Sikkelcelziekte is een ernstige en erfelijke vorm van chronische bloedarmoede waarbij de rode bloedcellen niet rond, maar maan- of sikkelvormig zijn. Hierdoor blokkeren ze periodiek bloedtoevoer dat leidt tot hevige pijnen, onherstelbare beschadiging van organen en een verkorte levensverwachting. Aanvallen worden uitgelokt door koude, infecties en koorts, pijn, andere vormen van stress en te weinig drinken.

17 likes
Leestijd 5 min

Hero alt/video title

DSCF3810_nabewerkt
Lees het artikel