Studenten

Indrukwekkende zorginnovaties Klinische Technologie

Tijdens het KTO-slotsymposium presenteerden 109 bachelor studenten Klinische Technologie als laatste onderdeel van de bachelor indrukwekkende voorbeelden van technologische innovaties voor de zorg die zij samen met verschillende medische centra, zoals het Erasmus MC, ontwikkelden.

Deel
0 likes
Leestijd 1 min

Medical Delta KTO-Wow! Award

Een nieuwe methode om het zuurstofgehalte in het bloed van net-geopereerde pasgeborenen efficiënter te meten en op te slaan en een geheel nieuw prototype dat dient als detectieapparaat om de aanwezigheid van resistente bacteriën aan te tonen. Twee indrukwekkende voorbeelden van alle projecten die afgelopen week getoond werden tijdens het online slotsymposium. Deze twee projecten wonnen de Medical Delta KTO-Wow! Award dat door een onafhankelijke jury met o.a. leden uit het medisch werkveld werd uitgereikt.

Geregistreerd zorgverlener

Het KTO-slotsymposium is het laatste onderdeel van de bachelor Klinische Technologie, een samenwerking tussen TU Delft, LUMC en Erasmus MC. De studenten zijn hierna officieel afgestudeerd en mogen direct doorstromen naar de tweejarige masteropleiding Technical Medicine. Na het afronden van de master zijn zij officieel Klinisch Technoloog en mogen zich inschrijven in het BIG-register. Hiermee zijn ze een officieel geregistreerde zorgverlener met zelfstandige behandelbevoegdheden.

Lees meer over de projecten van de winnaars van de Medical Delta KTO-WOW! Awards op de website van de TU Delft.

Lees ook