Faces of Science

Patrick Tang gaat bloggen over zijn leven als jonge wetenschapper

Onderzoeker in opleiding Patrick Tang van het Erasmus MC is een van de twaalf nieuwe Faces of Science van de KNAW. De Faces of Science bloggen over hun onderzoek, de wetenschap in het algemeen en hun leven als wetenschapper.

Deel
5 likes
Leestijd 1 min
Patrick Tang

Tang onderzoekt hoe kunstmatige intelligentie en nieuwe MRI-technieken ingezet kunnen worden om nauwkeuriger te bestralen en zo bijwerkingen te beperken. Welk gebied moet je precies bestralen om een hersentumor te behandelen? Die vraag kan zeer uitdagend zijn, vooral omdat sommige hersentumoren niet volledig zichtbaar zijn op de huidige MRI-beelden. Tang heeft een aanstelling bij de afdelingen Radiologie & Nucleaire Geneeskunde, Radiotherapie en het Hersentumorcentrum van het Erasmus MC.

Realistisch beeld

De Faces of Science-blogs zijn interessant voor iedereen die wil weten hoe wetenschap werkt in de praktijk. Ze geven daarnaast een realistisch beeld aan studenten die moeten beslissen of ze in de wetenschap verder willen, en voor leerlingen uit 5 en 6 vwo die voor een studiekeuze staan.

Lees ook