EuroMinnie-prijs

Gabriël Krestin meest invloedrijke onderzoeker radiologie 2022

In een Europese verkiezing onder radiologen is prof.dr. Gabriël Krestin gekozen tot meest invloedrijke radiologieonderzoeker. Hij ontvangt daarvoor een zogenaamde EuroMinnie prijs 2022 van het digitale platform AuntMinnie.com, het belangrijkste Europese online nieuwsmedium voor radiologen. Vorig jaar won prof.dr. Marion Smits de prijs.

Deel
2 likes
Leestijd 2 min
krestin lowres
Gabriël Krestin

‘Dit onderstreept de kwaliteit en de invloed van ons onderzoek in Rotterdam – iets waaraan ik me de afgelopen 25 jaar heb gewijd,’ aldus Krestin, die eind vorig jaar met pensioen ging als afdelingshoofd Radiologie. Hij beschouwt de prijs als een blijk van waardering voor de gezamenlijke inspanning van alle medewerkers op de afdeling.

Krestin: ‘Nieuwsgierigheid naar onopgeloste problemen is de eerste vereiste voor een onderzoeker. Daarbovenop moet je gewoon gemotiveerd zijn, hard werken en doorzettingsvermogen hebben. Niet opgeven als het bij de eerste poging niet lukt. En erken dat mislukking deel uitmaakt van het spel – je kunt niet altijd positieve resultaten hebben. Onderzoek gedijt alleen in excellente teams: je kunt het niet in je eentje doen. De omgeving telt ook – een omgeving die het onderzoek bevordert en een cultuur die het waardeert.’

Dat is ook Krestins aanbeveling voor jonge onderzoekers: ‘Dat betekent niet dat je steeds hetzelfde moet doen, maar dat je leert dat succes niet altijd vanzelfsprekend is. Laat je niet ontmoedigen als het bij de eerste poging niet lukt. Probeer samen te werken met alle soorten clinici, maar ook met ingenieurs, biologen, chemici of computerwetenschappers.’

Hij is van plan om ook na zijn pensionering actief te blijven, met name als mentor. ‘Er is niets dat meer voldoening geeft dan te zien hoe jonge onderzoekers en clinici proberen succesvol te worden en te weten dat je daaraan hebt bijgedragen’, aldus Krestin. Hij zal zich ook meer gaan bezighouden met startende bedrijven.

Lees ook