Hersentumoren

Hestia Impuls voor onderzoeker Ahmad Alafandi

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) geeft een ‘Hestia Impuls voor Vluchtelingen in de wetenschap’ aan onderzoeker Ahmad Alafandi van het Erasmus MC. Deze financiering keren zij uit aan tien vluchtelingen om hun wetenschappelijke carrière in Nederland voort te kunnen zetten.

Deel
0 likes
Leestijd 2 min

Alafandi: ‘Dit is het beste nieuws dat ik dit jaar heb gekregen! Ik ben bijna drie jaar geleden gevlucht uit Syrië en uiteindelijk in Nederland terecht gekomen. De hele trip had ik één doel voor ogen: zorgen dat ik als wetenschapper aan de slag kan en onderzoek mag doen. Het afgelopen jaar heb ik als vrijwilliger gewerkt, maar dankzij NWO krijg ik nu een fulltime aanstelling bij het Erasmus MC en kan ik mijn PhD-studie starten. Dit is een droom die uitkomt.’

Met zijn onderzoek ‘The sound of flow: High-resolution brain tumour vascular signature mapping with mutually informed MRI and intraoperative 𝜇Doppler ultrasound’ sluit Alafandi aan bij het Medical Delta programma waarvan prof. dr. Marion Smits, aanvrager van de Hestia Impuls, één van de Scientific Leaders is. Het onderzoeksproject heeft als doel de diagnostiek van hersentumoren te verbeteren.

Ahmad Alafandi is heel blij met zijn Hestia Impuls.

Aansluiting bij Nederlands onderzoek

Wetenschappers die hun thuisland hebben moeten ontvluchten, lopen vaak tegen obstakels aan in de landen waar ze een veilig thuis vinden, zoals taal of werkcultuur. Dit maakt het moeilijker voor ze om hun academische loopbaan voort te zetten. Met de pilot call ‘Hestia – Impuls voor Vluchtelingen in de wetenschap’ wil NWO deze academici aansluiting bieden bij lopende Nederlandse onderzoeksprojecten om een netwerk op te bouwen en om hun kennis en vaardigheden te vergroten.

Het programma geeft hen ook de kans om actief kennis en kunde te delen, om het Nederlandse wetenschapsstelsel te leren kennen, met als uiteindelijke doel de loopbaan en/of onderzoekslijn uit hun thuisland voort te zetten. Deze academici verrijken tevens de Nederlandse wetenschap en maatschappij met de expertise die zij meebrengen.

Ga naar de website van NWO voor meer informatie.

Lees ook