Drie certificaten

Erasmus MC scoort in lijst van best gespecialiseerde ziekenhuizen

Drie specialismen van het het Erasmus MC hebben een plek gekregen in de top ‘World’s Best Specialized Hospitals 2022’. De specialismen zijn cardiologie, cardio-thoracale chirurgie en oncologie.

Deel
9 likes
Leestijd 1 min
enst1

World’s Best Specialized Hospitals 2022 is een ranking van het tijdschrift Newsweek. Voor deze top heeft het blad ruim 40.000 medische experts ondervraagd in meer dan 20 landen.  Het gaat om artsen, zorgprofessionals, ziekenhuismanagers en directeuren. Ook is het oordeel van patiënten meegenomen en zijn een aantal prestaties gemeten.

Ultramodern

‘De lijst is bedoeld voor mensen die gespecialiseerde zorg zoeken voor zichzelf of hun naasten. En voor wie wil weten welke ziekenhuizen ultramoderne faciliteiten, de meest ervaren artsen en diagnostici hebben en het hoogste niveau van zorg bieden’, aldus Nancy Cooper, hoofdredacteur van Newsweek.

Cardiologie in het Erasmus MC staat op de 164 ste plaats wereldwijd en de op de tweede plek in Nederland. Oncologie staat op 146 ste plaats wereldwijd en op de tweede plaats in Nederland. Cardio-thoracale chirurgie heeft een 142 ste plek op de wereldlijst en staat op de derde plek in Nederland.

De ranglijsten voor de specialismen cardiologie en oncologie bestaan uit 250 ziekenhuizen. In de top voor het specialisme hartchirurgie staan in totaal 150 ziekenhuizen. Ook publiceert Newsweek ranglijsten voor de specialismen kindergeneeskunde, endocrinologie, gastro-enterologie, orthopedie, neurologie, neurochirurgie en pulmonologie.

Toekomst

‘Dat we op drie specialismen scoren in een wereldwijde top is heel mooi’, zegt rvb-voorzitter Ernst Kuipers. ‘We hopen en verwachten dat we in de toekomst verder zullen stijgen, gezien onze ambities en de kwaliteit van de zorg die we leveren.’

Eerder kreeg het Erasmus MC een 57ste plaats in de top 100 van ‘World’s Best Smart Hospitals 2021, ook van Newsweek. Daarmee is het een organisatie om in de gaten te houden, meldt het blad. Het Erasmus MC was het hoogst geëindigde ziekenhuis in Nederland. Een slim ziekenhuis maakt gebruik van de nieuwste technologieën en zet data in op een intelligente manier.

Lees ook