Kinderhartchirurgie

Erasmus MC verheugd over besluit voorzieningenrechter

Het Erasmus MC is verheugd over de uitspraak van de voorzieningenrechter dat er geen reden is het besluit van demissionair minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de concentratie van kinderhartchirurgie en -interventies naar twee centra in Nederland te pauzeren.

Deel
0 likes
Leestijd 1 min
kinderhart-chirurgie
Hiermee bevestigt de rechter dat de concentratie van kinderhartchirurgie en -interventies in Nederland essentieel is. Hierdoor kan de kwaliteit van zorg nog verder verbeteren. We hebben er alle vertrouwen in dat kinderhartchirurgie in de toekomst op een hoog niveau zal doorgaan en we zien uit naar de verdere intensivering van de samenwerking met de andere centra in Nederland. Goede onderlinge afspraken zullen ervoor zorgen dat de zorg in alle kinderhartcentra op een goede manier kan doorgaan. Alleen voor operaties en interventies worden patiënten kortdurend overgeplaatst naar een van de twee aangewezen interventiecentra in Nederland.

De centra in Leiden en Utrecht vroegen de rechter om de plannen voor de concentratie te pauzeren, maar de rechter ging daar niet in mee. Volgens de voorzieningenrechter heeft het besluit van demissionair minister Ernst Kuipers nog geen onomkeerbare gevolgen en daarom is er geen reden om het besluit te pauzeren. Met de uitspraak kunnen de voorbereidingen voor de concentratie van kinderhartchirurgie en -interventies in het Erasmus MC en UMC Groningen verder.

Lees ook