Podcast

Studie zoekt oplossing voor blijvende klachten door trage schildklier

Ongeveer tien procent van de mensen met een langzaam werkende schildklier houdt last van klachten zoals ernstige vermoeidheid en concentratieproblemen, ondanks de behandeling. In de podcast In Opname vertelt internist-endocrinoloog Marco Medici over de studie waarin hij en collega’s zoeken naar een oplossing.

Deel
14 likes
Leestijd 1 min
schildklier

Eetlust, gewicht, gemoedstoestand, concentratie, energieniveau en hartslag: er is bijna geen proces in het lichaam waar je schildklier geen invloed op heeft. In een nieuwe aflevering van In Opname legt internist-endocrinoloog Marco Medici van het Erasmus MC Schildkliercentrum uit hoe de schildklier werkt.

Blijvende klachten

Wat gebeurt er als de schildklier te langzaam werkt? En wat kun je doen als je klachten houdt die een grote invloed hebben op je leven, ondanks bloedwaarden die normaal zijn? Medici vertelt over de T3-4-Hypo trial waarin ziekenhuizen uit heel Nederland onderzoeken of een combinatiebehandeling van de hormonen T4 en T3 de vermoeidheid en eventuele andere restklachten verbetert.

Meedoen?

Alle informatie over de T3-T4-Hypo trial is te vinden op www.schildklierstudie.nl. Daar staat ook uitgelegd welke patiënten in aanmerking komen voor deelname en hoe je je kunt aanmelden.

In Opname

In Opname is de podcast van Erasmus MC, met enthousiaste medewerkers in de hoofdrol. Alle afleveringen zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts en Spreaker.

Lees ook