Boostercampagne

Rotterdamse ziekenhuizen gaan massaal boosteren

De Rotterdamse ziekenhuizen gaan vanaf maandag 27 december massaal boosterprikken zetten. Het Maasstad Ziekenhuis zet de prikken in hun eigen ziekenhuis, net als het Ikazia Ziekenhuis dat spoedig met het boosteren zal beginnen. Het Erasmus MC en het Spijkenisse Medisch Centrum gaan maandag 27 januari boosteren in Rotterdam Ahoy. Franciscus Gasthuis & Vlietland neemt in januari het stokje over.

Deel
13 likes
Leestijd 2 min
Booster

Met veertig priklijnen en zo’n negentig prikkers, optrekkers en begeleidend artsen per dag gaat de grootscheepse vaccinatieactie in Ahoy van start. Deze omvangrijke actie, die in een paar dagen is opgetuigd, is bedoeld om het boosteren te versnellen.

Johanneke Mulder, directeur van de Acute Zorg in het Erasmus MC, is erg blij dat de ziekenhuizen hun bijdrage kunnen leveren aan de boostercampagne. ‘We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zijn gevaccineerd. We hopen natuurlijk dat we daarmee ziekenhuisopnames kunnen voorkomen.  Ziekenhuizen zijn gewend om te prikken en we streven ernaar vijftig boosters per uur te zetten.’ Rotterdam Ahoy zal dus de komende twee weken het toneel zijn van de witte jassen.

(Tekst gaat verder onder de foto’s.)

Avonduren

Het vaccineren gaat ook door in de avonduren. Mulder: ‘Ahoy is een grote zaal om te vullen, er is veel menskracht voor nodig om het vaccineren te doen slagen. Maar dat is ons gelukt. De bereidheid van het personeel van Erasmus MC, het Franciscus Gasthuis & Vlietland en Spijkenisse Medisch Centrum om bij te springen is enorm. We nemen alle prikdiensten van 14.00 uur  tot 22.30 uur  voor onze rekening.’ Franciscus Gasthuis & Vlietland prikt van ’s ochtends tot ’s avonds.

Afspraak

De Rotterdamse ziekenhuizen springen nu bij op verzoek van de GGD Rotterdam Rijnmond. Voorlopig wordt er van maandag 27 december tot en met 9 januari gevaccineerd.Franciscus Gasthuis & Vlietland en het Maasstad Ziekenhuis boosteren de hele maand januari.  Alleen mensen met een afspraak kunnen in Rotterdam Ahoy en de ziekenhuizen worden gevaccineerd.

Lees ook