Publiekscommunicatie

Machiavelliprijs voor Koopmans en Gommers

De Machiavelliprijs 2020 is toegekend aan Marion Koopmans en Diederik Gommers. De prijs wordt jaarlijks toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie.

Deel
0 likes
Leestijd 1 min
machiavelli-2020
Beeld: NOS/ANP

“Koopmans en Gommers ontvangen de prijs vanwege hun niet aflatende inzet om de wetenschap over het coronavirus toegankelijk te maken voor een breed publiek. Enthousiast en onvermoeibaar weten zij keer op keer feiten en fabels over het virus te onderscheiden in een begrijpelijke taal”, aldus het juryrapport van de stichting Machiavelli.

“Het bewust opzoeken van de dialoog met twijfelaars over de wetenschap en tegenstanders van het beleid, heeft bijgedragen aan een groter begrip, zeker bij jongeren”, zo vervolgt het juryrapport. “Het siert Koopmans en Gommers dat zij het informeren van een breed publiek tot hun roeping hebben gemaakt naast hun dagelijks werk in de zo urgente bestrijding van het coronavirus. Een roeping die beiden met grote vanzelfsprekendheid en kundigheid uitoefenen”.

De prijs wordt op 29 maart 2021 om 17.00 uur uitgereikt door Marja Wagenaar, voorzitter van Stichting Machiavelli, tijdens de jaarlijkse Machiavellilezing. Het is de 32ste keer dat de prijs wordt uitgereikt. De uitreiking is live te volgen op NPO Politiek en via deze website.

Eerdere prijswinnaars waren onder meer Elliot Higgins van journalistiek collectief Bellingcat, “de bedreigde burgemeester” Jos Wienen, SheDecides, Hugo Borst & Carin Gaemers, de Onderzoeksraad voor Veiligheid, RTL Nederland, burgemeester Eberhard van der Laan, Bauke Vaatstra, H.K.H. prinses Máxima, bondscoach Bert van Marwijk en onderzoeksjournalist Jeroen Smit.

Lees ook