Covid-19

Erasmus MC’ers gaan vaccineren op Kaapverdië

Tien medewerkers van het Erasmus MC vertrekken zondagnacht naar Kaapverdië om daar mensen te vaccineren.

Deel
0 likes
Leestijd 1 min

De Erasmus MC’ers maken deel uit van een vaccinatieteam waarin ook medewerkers van de Veiligheidsregio en mensen uit de Kaapverdische gemeenschap vertegenwoordigd zijn. Chef d’equipe van de missie in Kaapverdië is Patricia Groenendijk, in het Erasmus MC nauw betrokken bij de Vaccinatiestraat.

Verzoek om hulp

Coördinator van de Vaccinatiecampagne, Michael van der Voorden, bereidde de missie samen met Patricia voor. ‘Het verzoek is gekomen van de Kaapverdische autoriteiten, die een verzoek om  hulp indienden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken’, vertelt Van der Voorden.

‘BuZa heeft burgemeester Aboutaleb gevraagd om assistentie, omdat in Rotterdam een grote Kaapverdische gemeenschap huist. Vervolgens zijn de gemeente Rotterdam, de Veiligheidsregio en wij bij elkaar gaan zitten om te kijken wat we konden doen.’

Sneltreinvaart

In sneltreinvaart is de missie op poten gezet. Van der Voorden, de Veiligheidsregio en een vertegenwoordiging van de Kaapverdische gemeenschap trommelden in totaal 32 mensen op die dus zondagnacht vertrekken naar de eilandengroep voor de kust van Senegal.

AstraZeneca

Zij zullen de komende weken zoveel mogelijk mensen vaccineren. VWS heeft daarvoor 150.000 vaccins van AstraZeneca beschikbaar gesteld. De nood is er hoog: het aantal besmettingen neemt nog altijd snel toe en er is nog nauwelijks gevaccineerd.

Lees ook