Life science-onderzoek

Prof. dr. Wim Vermeulen verkozen tot EMBO-lid

De European Molecular Biology Organization (EMBO) heeft prof. dr. Wim Vermeulen van het Erasmus MC verkozen tot nieuw lid. Vermeulen en 63 andere life science-onderzoekers sluiten zich aan bij de gemeenschap van meer dan 1800 toonaangevende collega’s wereldwijd.

Deel
0 likes
Leestijd 1 min
PASFOTO-WVERMEULEN-2019

Wim Vermeulen is hoogleraar Genetische stabiliteit bij de afdeling Moleculaire Genetica van het Erasmus MC. Zijn onderzoeksgroep streeft naar een geïntegreerde multidisciplinaire aanpak om de moleculaire netwerken te ontleden die ten grondslag liggen aan de DNA-schaderespons. ‘Ik ben erg trots en vereerd om verkozen te worden tot EMBO-lid, als erkenning van ons werk’, aldus Vermeulen.

Nobelprijs

EMBO is een internationale organisatie van life science-onderzoekers. Lidmaatschap eert vooraanstaande wetenschappers die een uitstekende bijdrage hebben geleverd aan de biowetenschappen. Onder de leden zijn 90 Nobelprijswinnaars.

Vermeulen en de andere nieuwe EMBO-leden worden formeel verwelkomd op de jaarlijkse EMBO-ledenvergadering van 27 t/m 29 oktober 2021.

 

Lees ook