MRI bij leverkanker

NWO subsidie voor Stefan Klein

NWO kent via het Open Technologieprogramma financiering toe aan radiologisch onderzoeker Stefan Klein voor zijn onderzoek naar nieuwe MRI-analysemethoden bij leverkanker.

Deel
9 likes
Leestijd 1 min
Stefan Klein
Stefan Klein

Voluit heet het project van dr. Stefan Klein The Liver Artificial Intelligence (LAI) consortium: a benchmark dataset and optimized machine learning methods for MRI-based diagnosis of solid appearing liver lesions. Klein: ‘Leverkanker is een van de meest voorkomende soorten kanker. Magnetic resonance imaging (MRI) speelt een belangrijke rol in de diagnose van levertumoren, maar door de grote variatie in kwaad- en goedaardige lesies kan precieze diagnose extreem uitdagend zijn en erg afhankelijk van wie de scan beoordeelt.’

Het Lever Artificial Intelligence (LAI) consortium heeft als doel om nieuwe MRI analysemethoden te ontwikkelen ter ondersteuning van de diagnose van lesies in de lever, zodat de behandeling beter afgestemd kan worden op elke individuele patiënt.

Het bestuur van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen kent financiering toe aan zeven onderzoeksprojecten via het Open Technologieprogramma. In totaal financiert NWO deze projecten met 5,4 miljoen euro, betrokken bedrijven en andere organisaties investeren ruim 1,6 miljoen euro in de projecten.

Lees ook