Early Career Award

KNAW prijs voor Sophie Veldhuijzen van Zanten

Dr. Sophie Veldhuijzen van Zanten, arts, epidemioloog en onderzoeker op de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde krijgt van de KNAW een Early Career Award.

Deel
4 likes
Leestijd 1 min
Sophie Veldhuijzen van Zanten uitsnede

Ze legt zich toe op het verbeteren van de diagnostiek en behandeling van tumoren van het centraal zenuwstelsel bij volwassenen en kinderen. Haar onderzoek richt zich op het ‘theranostisch principe’, een nieuwe ontwikkeling in de kankerbestrijding waarbij nucleaire straling wordt ingezet om kanker tegelijkertijd te diagnosticeren en te behandelen.

Daarnaast past Veldhuijzen van Zanten geavanceerde beeldvormingstechnieken toe en niet eerder geëxploreerde toedieningsroutes. Deze bijzondere combinatie heeft geleid tot significante verbeteringen en nieuwe mogelijkheden in de zorg voor patiënten met diverse soorten tumoren waar tot nu toe nog geen curatieve behandeling voor bestaat.

Eigen inzicht

De KNAW Early Career Award is door de KNAW ingesteld in 2019 als erkenning voor jonge getalenteerde onderzoekers die aan het begin van hun carrière staan en die in staat worden geacht vernieuwende en originele onderzoeksideeën (verder) te ontwikkelen. Jaarlijks worden maximaal twaalf KNAW Early Career Awards uitgereikt, drie in elk van de vier KNAW domeinen. Een laureaat ontvangt een speciaal ontworpen kunstwerk en een geldbedrag van € 15.000,- dat door de ontvanger naar eigen inzicht mag worden aangewend ten bate van de eigen onderzoekscarrière.

De awardceremonie is op 14 februari 2023 bij de KNAW in het Trippenhuis, Amsterdam.

Lees ook