Joke Boonstra

Erasmus MC-bestuurder genomineerd voor Rotterdamse Zakenvrouw

Joke Boonstra, vicevoorzitter van de Raad van Bestuur, is een van de drie genomineerden voor de titel Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar. Vandaag zijn de definitieve genomineerden bekend gemaakt, zodat het Rotterdams publiek kan meestemmen.

Deel
6 likes
Leestijd 1 min
Joke Boonstra klein

Ben je wel een zakenvrouw, als directeur van een non-profit instelling zoals een ziekenhuis? Zeker wel, vindt de stichting Rotterdamse Zakenvrouw, die de onderscheiding dit jaar voor de vijfde keer uitreikt. Vorig jaar viel immers ook de eer te beurt aan Nadia Barquioua, directeur van de stichting JOZ, een organisatie voor jongerenwerk en jeugdhulpverlening.

Duurzaamheid

Joke Boonstra staat aan de top van de grootste werkgever van de regio Rotterdam; het Erasmus MC telt 15.000 medewerkers en heeft een omzet van meer dan 2 miljard euro per jaar. Bovendien is ze de ‘vrouw van de Duurzaamheid’, want ze leidt het Erasmus MC naar ambitieuze klimaatdoelstellingen in 2030.

Tenslotte wil ze het Erasmus MC verder cultiveren tot een van de meest inclusieve werkgevers van de regio, waar iedere medewerker van welke gender, aard, religie, nationaliteit en kleur dan ook, zich veilig en gewaardeerd voelt.

Opsteker

In reactie op haar nominatie omschreef Joke Boonstra deze erkenning als volgt: ‘Ik ben vereerd met deze nominatie en vind het mooi dat het ondernemende karakter van het Erasmus MC gezien wordt en dat ook de rol die ik daarin heb, wordt gezien. Bovenal vind ik dit een opsteker voor al die harde werkers in onze organisatie. Het is oprecht een eer om daar leiding aan te mogen geven.’

Joke Boonstra is een van de 3 genomineerden in de categorie directeur/manager van een bedrijf met meer dan 20 medewerkers. Iedereen kan vanaf vandaag mee stemmen via deze link.

De Awards behorende bij de titel Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2022 worden op 6 april in de Burgerzaal van het Stadhuis uitgereikt door Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad en sinds dit jaar regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld.

Lees ook