Actueel

‘Hier werken is iets om trots op te zijn’

Xenya-Marytza Alibaks is verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van alle documenten- en informatiestromen voor lopende en nieuw op te starten (internationale) klinische studies.

7 likes
Leestijd 1 min

Hero alt/video title

“Sinds juli 2015 ben ik clinical trial assistant bij de afdeling kinderoncologie van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Inmiddels doe ik dat werk ook voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Ik ben verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van alle documenten- en informatiestromen voor lopende en nieuw op te starten (internationale) klinische studies. Is alles ingediend bij de medisch ethische commissies? Voldoet het onderzoek aan de internationale en nationale wet- en regelgeving? Ik doe als het ware een extra check op de papierwinkel achter de klinische studies.”

“Door mijn zus Shyhanaz kwam ik in 2014 bij het Erasmus MC terecht. Op de afdeling Interne Oncologie waar zijzelf toen werkte, werd ik research assistant. Ik ondersteunde het laboratoriumwerk. Een leuke, praktijkgerichte job, maar na een tijdje had ik behoefte aan een nieuwe uitdaging. Ik stapte over naar de afdeling Kinderoncologie waar ik clinical trial assistant ben. Het is een afwisselende baan, ik ben een soort vliegende keep. Dat ik me inzet voor zieke kinderen, geeft mij het gevoel dat ik met mijn werk een hoger doel dien.”

Trots

“Ik heb in het verleden de master Beleid & Organisatiesociologie afgerond. Het Erasmus MC is een grote organisatie met een belangrijke maatschappelijke functie. Bij zo’n instelling wilde ik altijd al werken, maar ik hoop hier uiteindelijk een meer adviserende rol te kunnen krijgen.”

“Ik vind het mooi dat er in dit ziekenhuis de mentaliteit heerst dat men elkaar opvangt. Ik ben Indisch-Hindoestaans en vanuit die cultuur heb ik meegekregen dat je, waar je ook terecht komt, naar eenheid door diversiteit dient te streven. Dit zie ik in het Erasmus MC ook steeds meer toenemen. Een mooie ontwikkeling! In het Erasmus MC werken is echt iets om trots op te zijn.”