Actueel

Kunnen we het coronavirus stoppen?

Kunnen we het coronavirus nog stoppen? En wat is dan de beste aanpak? Marion Koopmans vertelt er over in een nieuwe aflevering van de podcast-serie In Opname.

18 likes
Leestijd 1 min

Hero alt/video title

Als viroloog bij het Erasmus MC en adviseur van internationale instanties als de WHO, houdt Marion Koopmans zich bezig met het bestrijden van infectieziekten. Ze ziet dat het oplossen en voorkomen van wereldwijde uitbraken steeds complexer wordt, onder andere doordat de leefwerelden van mensen en dieren steeds meer samensmelten.

Ontrafelen

De afdeling Virologie, waar Koopmans leiding aan geeft, houdt zich bezig met het ontrafelen van de geheimen achter het coronavrirus (SARS-CoV-2) maar ook  achter allerlei andere virussen, van herpes tot Ebola. In deze uitzending hoor je ook wie de mens is achter deze bevlogen viroloog.

In Opname

In Opname, de podcast van het Erasmus MC is te beluisteren via:

Actueel

Kortere hormoonbehandeling na borstkanker

Met een nieuw apparaat, een soort centrifuge, wordt bloed getest van vrouwen die na borstkanker vijf jaar hormoonbehandeling kregen. Omdat hiermee een paar liter bloed getest kan worden, in plaats van 7,5 ml zoals dat nu gebeurt, is de test veel nauwkeuriger dan de huidige methode. Het apparaat is aangeschaft met een subsidie in het kader van het Josephine Nefkens Personalized Cancer Treatment Program.

10 likes
Leestijd 4 min

Hero alt/video title

Stefan-Sleijfer-lab01
Lees het artikel