Onderzoeksfinanciering

Miljoenen voor kankeronderzoek

KWF Kankerbestrijding maakt bekend 27 miljoen euro te steken in 45 onderzoeken naar de behandeling en preventie van kanker. Vier van deze onderzoeken worden geleid door het Erasmus MC en krijgen samen ruim 2 miljoen euro.

Deel
6 likes
Leestijd 1 min
kankercel

Dit zijn de Erasmus MC-projecten die financiering ontvangen van KWF Kankerbestrijding.

  • Evaluatie van een verkort MRI-protocol voor screening op leverkanker bij hoogrisicopatiënten, dr. Roy Dwarkasing (Radiologie & Nucleaire Geneeskunde).
  • [18F]Tetrafluorobuorate (TFB) PET/CT voor detectie van schildklierkanker, prof. dr. Frederik Verburg (Radiologie & Nucleaire Geneeskunde)
  • Fase-1 studie ter onderzoek van de optimale dosering van FA-ICG als hulpmiddel bij de operatieve verwijdering van het maligne glioom, dr. Laura Mezzanotte (Radiologie & Nucleaire Geneeskunde)
  • Een nieuwe technologie om de verborgen identiteit die kankercellen helpt te ontsnappen aan chemotherapie te ontmaskeren en bestrijden, dr. Menno Creyghton (Ontwikkelingsbiologie)

2022 van start

De toekenningen zijn onderdeel van de nieuwste financieringsronde van KWF, waarin bijna 27 miljoen euro wordt toegekend aan Nederlands kankeronderzoek. De projecten gaan medio 2022 van start.

Lees ook