Zorgondersteuners

Studenten ondersteunen verpleegkundigen op intensive care

Studenten geneeskunde en verpleegkunde ondersteunen vanaf dit weekend verpleegkundigen op de intensive care van het Erasmus MC.

Deel
3 likes
Leestijd 1 min
studenten
De studenten volgden een cursus met theorie en praktische oefeningen | Beeld uit reportage EenVandaag

De in totaal 120 studenten gaan aan de slag na een spoedcursus van anderhalve dag. Ze zullen het personeel van de intensive care ondersteunen bij taken als het wassen van patiënten. De studenten houden zich niet bezig met infuuspompen, medicatie en beademingsapparatuur.

Geneeskundestudent Bart is een van nieuwe zogeheten zorgondersteuners. Waarom hij zich aanmeldde? ‘Je leert heel veel in korte tijd, omdat je in situaties komt waar je anders nooit zou komen. En het is nodig’, vertelt hij in een reportage van EenVandaag.

Druk verlagen

Werken op de intensive care kan indrukwekkend zijn, dus de studenten worden goed begeleid. ‘We zullen zuinig op ze zijn’, vertelt IC-verpleegkundige Sandra de Boer. Met de nieuwe golf aan coronapatiënten is het weer alle hens aan dek in de zorg, en de hoop is dat de studenten de druk op de IC-verpleegkundigen iets zullen verlagen.

Televisieprogramma EenVandaag volgde de studenten tijdens de training en sprak met IC-verpleegkundigen. Bekijk het item op de website van EenVandaag.

Lees ook