Podcast

De overgang alleen iets voor je moeder? Nee dus

Op je zeventiende al in de overgang komt niet vaak voor, maar als de vervroegde overgang je treft kun je er behoorlijk last van hebben. Lichamelijk en mentaal. Gynaecoloog Yvonne Louwers en psycholoog Geranne Jiskoot runnen samen een poli voor vrouwen met premature ovariële insufficientie (POI). In de podcast In Opname vertellen ze hierover.

Deel
7 likes
Leestijd 1 min
3d,Alarm,Clock,On,Pastel,Pink,Background.,3d,Pink,Watch

In deze nieuwe aflevering vertellen Louwers en Jiskoot de vervroegde overgang. Wat zijn de oorzaken, symptomen en welke hulp kun je krijgen? Bij sommige meiden begint het al in de puberteit. Ze worden bijvoorbeeld niet meer ongesteld. Een voordeel? Daar denkt het duo anders over. ‘Hier maken wij ons juist heel erg zorgen over, want het is voor je gezondheid en de klachten die je hiervan kunt krijgen helemaal niet goed.’

De podcast In Opname is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts en Spreaker.

Expertisecentrum

In het expertisecentrum vervroegde overgang helpen Louwers en Jiskoot, samen met hun team, vrouwen van alle leeftijden met POI. Er zijn meerdere oorzaken waardoor zij in de vervroegde overgang kunnen komen. Een behandeling is daarom maatwerk en per patiënt verschillend.

Lees ook