Erasmus MC

Werk in uitvoering

KIT. Dat is de naam van het kunstwerk dat straks de nieuwe hoofdingang van het Erasmus MC zal sieren – nu nog in de maak.  “Het een verwijzing naar de structuren van de nieuwbouw”, vertelt Ron van der Ende in zijn atelier in Rotterdam-Delfshaven. “Maar ook naar celstructuren, naar de menselijke bloedsomloop.” ‘Een enorme eer!’ […]

Deel
2 likes
Leestijd 1 min
Ron van der Ende
Ron van der Ende

KIT. Dat is de naam van het kunstwerk dat straks de nieuwe hoofdingang van het Erasmus MC zal sieren – nu nog in de maak.  “Het een verwijzing naar de structuren van de nieuwbouw”, vertelt Ron van der Ende in zijn atelier in Rotterdam-Delfshaven. “Maar ook naar celstructuren, naar de menselijke bloedsomloop.”

‘Een enorme eer!’

De kunstenaar pakt zijn voorstudies van de afgelopen vier maanden erbij: een schets van Herbert Bayer, de vormenwereld van het Rietveld Schröderhuis, een houten 3D-model op de werkbank en anatomische tekeningen met rode en blauwe bloedbanen. Sloophout in diezelfde kleuren zal straks de basis van Europees populierenhout bedekken. Wat hij ervan vindt dat hij het kunstwerk mag leveren voor deze bijzondere plek in het nieuwe Erasmus MC? “Een enorme eer! De locatie in dit ziekenhuis is echt een belangrijke centrale plek in de stad.”

Lees ook