698 telefoontjes

Vaccinatie Twijfeltelefoon groot succes

De vaccinatie Twijfeltelefoon is op dag 1 van haar bestaan al een groot succes: 698 mensen hebben naar de lijn gebeld om medisch advies te krijgen over hun vaccinatievragen.

Deel
22 likes
Leestijd 1 min
foto 3

Initiatiefnemer Robin Peeters is blij verrast: ‘Dit is echt geweldig. Van tevoren wisten we niet wat we konden verwachten. Vanaf het moment dat de lijn open ging, rinkelde de telefoon en is niet gestopt met bellen. Kennelijk voorzien we in een behoefte.’

Er wordt gekeken of het telefoonteam kan worden opgeschaald. De telefoonlijn werd op de eerste dag bemand door drie medische studenten die worden bijgestaan door huisartsen en specialisten. De studenten, die hun studie bijna hebben afgerond, zijn speciaal voor het beantwoorden van deze vragen getraind.

Persoonlijke situatie

Het telefoonteam krijgt veel vragen over zwangerschap en vruchtbaarheid en over allergieën en bijwerkingen. Peeters: ‘De gemene deler is dat men antwoord wil hebben op hun eigen persoonlijke situatie.’

De vaccinatie Twijfeltelefoon is van maandag tot en met vrijdag te bereiken, van 08.30u tot 16.30 u. Het nummer is 088-7555777.

Lees ook