Erasmus MC

‘Dit is zó fijn voor de patiënten!’

Enthousiast laat verpleegkundige Gerdien de Hoop-van Aken (afdeling Maag-, Darm-, Leverziekten) de nieuwe daktuin zien. Althans… de plek waar de nieuwe daktuin moet komen. “Nu staat er alleen nog maar gras, maar als de tuinen klaar zijn, wordt het prachtig”, weet Gerdien. “Dan groeien er kruiden, grassen en 38 wilde fruitbomen. En er komen pergola’s […]

Deel
0 likes
Leestijd 1 min
daktuin

Enthousiast laat verpleegkundige Gerdien de Hoop-van Aken (afdeling Maag-, Darm-, Leverziekten) de nieuwe daktuin zien. Althans… de plek waar de nieuwe daktuin moet komen. “Nu staat er alleen nog maar gras, maar als de tuinen klaar zijn, wordt het prachtig”, weet Gerdien. “Dan groeien er kruiden, grassen en 38 wilde fruitbomen. En er komen pergola’s en leuke zitjes.”

 

Heerlijk

“De tuin is een verrijking voor het ziekenhuis”, zegt Gerdien. “Groen draagt bij aan een healing environment, een omgeving waar mensen zich beter voelen. Voor patiënten is het heerlijk dat ze even weg kunnen van hun kamer; even tot jezelf komen, een frisse neus halen en genieten van de natuur. Dat kan zelfs met bed en al. En dan het uitzicht, dat is magnifiek!”

 

 

De daktuinen worden gerealiseerd dankzij donaties. Ook u kunt een bijdrage leveren voor deze oase van rust en groen. Ga naar www.erasmusmctuin.nl voor meer info.

 

 

 

Met een oppervlak van 3.000 m2 is de Erasmus MC-daktuin een van de grootste van Nederland.

De tuinen zijn vanaf mei 2018 toegankelijk voor de patiënten.

 

Beeld: Gert-Jan van den Bemd

Lees ook