Erasmus MC Medische zorg aan internationaal opererende bedrijven Als expat in het buitenland dezelfde kwaliteit medische zorg krijgen als in Nederland. De Corporate Travel Clinic Erasmus MC regelt het.
Erasmus MC Eén miljoen euro subsidie voor onderzoek erfelijk atriumfibrilleren Duizelingen, pijn op de borst, onrust, vermoeidheid… leven met atriumfibrilleren, letterlijk trillen van de hartboezem, heeft enorme impact. Patiënten met deze aandoening hebben een onregelmatige en snelle hartslag. Soms wel driehonderd slagen per minuut, terwijl zeventig normaal is.
Erasmus MC Bloggen en vloggen over wetenschap Hoe ziet het leven van een onderzoeker eruit? Benjamin Gravesteijn, onderzoeker aan de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg wil middelbare scholieren en jonge studenten hier een zo realistisch mogelijk beeld van geven.
Erasmus MC Koninklijke onderscheiding voor prof. Inez de Beaufort Hoogleraar Gezondheidsethiek Inez de Beaufort is vrijdag 3 juli voor haar grote maatschappelijke en wetenschappelijke verdiensten benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. De Beaufort, die haar functie sinds 1992 bekleedde, nam vrijdag afscheid van het Erasmus MC. Door de coronamaatregelen ontving ze haar onderscheiding uit handen van Jan van Zanen, burgemeester van […]
Erasmus MC Hoogleraar Ton van der Steen wordt bestuurslid KNAW Hoogleraar Ton van der Steen wordt bestuurslid KNAW Klinische problemen vertalen in een fysisch probleem en dan met techniek oplossen. Dat is de missie van hoogleraar Fysica Ton van der Steen. Deze week werd hij gekozen tot bestuurslid van de KNAW. Van der Steen: “Met techniek willen we de zorg duurzaam maken.”
Overgeven, diarree en buikpijn Ook darmklachten symptoom van Covid-19 Keelpijn, verkoudheid, hoesten, kortademigheid en koorts; het zijn dé symptomen van Covid-19. Een derde van alle coronapatiënten heeft echter ook darmklachten als overgeven, diarree en buikpijn.
Covid-19 en antistoffen Update: Behandeling met bloedplasma Afgelopen weken kregen de eerste dertig corona-patiënten in verschillende ziekenhuizen bloedplasma van mensen die hersteld zijn van het virus. In dit plasma zitten antistoffen die mogelijk kunnen dienen als geneesmiddel.
Corona Studenten TU Delft ontwikkelen beademingsmachine Het lijkt een onmogelijke opgave: in nog geen drie weken tijd een nieuw beademingsapparaat ontwikkelen. Toch kregen studenten van de TU Delft het voor elkaar. En dat is bijzonder, zegt technisch geneeskundige Peter Somhorst van de Intensive Care van het Erasmus MC.