Aanwinst voor PDPC

Anja Schreijer versterkt Pandemic and Disaster Preparedness Center

Anja Schreijer komt per 1 januari 2022 het Pandemic and Disaster Preparedness Center (PDPC) versterken. Schreijer is arts Maatschappij en Gezondheid en sinds 2018 hoofd algemene infectieziekten van de GGD Amsterdam. Daarvoor was ze adviseur infectieziektebestrijding, onder meer bij het RIVM, de GGD GHOR NL en de WHO.

Deel
22 likes
Leestijd 1 min
8U2A3498
Anja Schreijer | Foto door Johannes Abeling

Schreijer zal zich als themadirecteur medische zaken samen met Marion Koopmans (Erasmus MC), Bas Jonkman (TU Delft) en Pearl Dykstra (EUR) inzetten om de visie, structuur en inrichting van het PDPC verder vorm en inhoud te geven en de mogelijkheden voor nationale en internationale samenwerking verder te verkennen.

Naast het genereren van publieke aandacht en middelen voor het PDPC, zal ze zich inhoudelijk richten op de publieke gezondheid, waarbij de brug tussen de kennispartners, partners uit de zorgketen en partners verantwoordelijk voor de publieke zorg centraal staat.

Marion Koopmans: ‘We zijn erg blij dat we Anja Schreijer als vierde trekker van het PDPC mogen verwelkomen. Met haar brede netwerk en schat aan ervaring op het gebied van Publieke Gezondheid is ze een enorme aanwinst voor het PDPC. We kijken uit naar de samenwerking met haar.’

Lees ook