Hulpactie

Verpleegkundigen Erasmus MC gaan helpen in Turkije

Een groep verpleegkundigen van de spoedeisende hulp en de intensive care van het Erasmus MC gaat eerste hulp verlenen na de aardbevingsramp in Turkije. Ze vertrokken op vrijdagochtend 10 februari.

Deel
40 likes
Leestijd 1 min
Verpleegkundigen Erasmus MC op Schiphol
Team van IC- en SEH-verpleegkundigen Erasmus MC op Schiphol.

Het team reist af naar het gebied rondom de stad Gazianteb. Veel is nog onduidelijk over de situatie, maar de verpleegkundigen verwachten vooral eerste hulp te verlenen in veldhospitalen in de getroffen regio. Denk aan het verzorgen van wonden, botbreuken of infecties.

Elk teamlid neemt 15 kilo aan verband, gaas, gips, hechtsetten en andere materialen mee. Ze zullen waarschijnlijk overnachten in tenten. ‘Het wordt zwaar. Het is koud, er is geen water en geen riolering. De dingen die ze daar meemaken, zullen hard binnenkomen’, verwacht SEH-manager Hans van Schendel. In het team zit een aantal verpleegkundigen die al ervaring hebben met noodhulp. ‘Deze mensen kunnen echt het verschil maken’, aldus Van Schendel.

‘Ik ga erheen, omdat ik wil helpen. Al is het maar één iemand. Of alleen met een kopje koffie’, zegt een van de afreizende verpleegkundigen.

De actie is een initiatief van SEH-arts Eda Okatan. Verpleegkundigen en artsen van meerdere ziekenhuizen sluiten aan.

Lees ook