Nieuwe leden

Liesbeth van Rossum en Vincent Jaddoe lid KHMW

De Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen heeft nieuwe leden benoemd waarvan er twee werkzaam zijn in het Erasmus MC: prof. dr. Liesbeth van Rossum en prof. dr. Vincent Jaddoe (niet op de foto) treden toe tot het oudste ‘genootschap der geleerden’ van Nederland.

Deel
0 likes
Leestijd 1 min
Stephanie Driessen Fotografie_KHMW-Walking dinner 2023_36 scaled
Leden KHMW 2023, Op de foto: leden KHMW 2023, zevende van rechts Liesbeth van Rossum | Foto: Stephanie Driessen Fotografie

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) is in 1752 opgericht, en houdt zich sinds die tijd bezig met het slaan van een brug tussen wetenschap en maatschappij. De KHMW bestaat uit enerzijds vertegenwoordigers van de samenleving die in de wetenschap geïnteresseerd zijn – directeuren genoemd, nu ruim 400 – en anderzijds een groep van wetenschappers – leden genoemd, nu ruim 500 hoogleraren. De leden zijn verantwoordelijk voor de wetenschappelijke activiteiten van de KHMW: het toekennen van prijzen voor wetenschappelijke prestaties, het organiseren van lezingen en het uitgeven van publicaties.

Zie de website van KHMW voor alle benoemingen van 2023.

Lees ook