Inauguratie

Drie nieuwe Erasmus MC-hoogleraren in Medical Delta

Acht hoogleraren zijn gelijktijdig geïnaugureerd als ‘Medical Delta hoogleraar’ bij de Universiteit Leiden, het LUMC, de TU Delft, Erasmus Universiteit en/of het Erasmus MC. Met een aanstelling bij tenminste twee van deze vijf academische instellingen combineren zij technologie en gezondheidszorg in hun hoogleraarschap. Uit het Erasmus MC zijn prof.dr. Sita Bierma-Zeinstra, prof.dr. Marion Smits en prof.dr. Gijsje Koenderink benoemd.

Deel
0 likes
Leestijd 2 min
md
Vlnr Sita Bierma, Marion Smits en Gijsje Koenderink

Medical Delta is een samenwerkingsverband tussen de TU Delft, Erasmus MC, Erasmus Universiteit, LUMC en Universiteit Leiden en vier Zuid-Hollandse hogescholen en heeft als doel technologische oplossingen voor duurzame zorg te realiseren.

Sita Bierma-Zeinstra (Erasmus MC, TU Delft) doet onderzoek naar vroegere behandeling en preventie van artrose door, met behulp van biomechanische modellen, de gewrichtsbelasting en gewrichtsgroei te optimaliseren.

Medical Delta: Improving Mobility with Technology

Marion Smits (Erasmus MC, TU Delft) doet onderzoek naar diagnosticeren van hersentumor op basis van MRI en beeldanalyse methoden, zodat hier geen hersenoperatie meer voor nodig is.

HollandPTC Medical Delta program on HTA value proposition
Medical Delta Cancer Diagnostics 3.0: Big Data Science of in & ex vivo Imaging

Gijsje Koenderink (TU Delft, Erasmus MC) doet onderzoek naar materiaaleigenschappen van menselijke cellen en weefsels om meer inzicht te krijgen in de werking hiervan en eventuele afwijkingen te detecteren.

Koenderink lab bij TU Delft

Topwetenschappers

Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in de top van de academische wereld, zo ook het aandeel vrouwelijke Medical Delta hoogleraren. Dat de acht nieuwe benoemingen allen vrouwelijke hoogleraren zijn, is een erkenning voor het werk en onderzoek dat vrouwelijke wetenschappers verrichten binnen Medical Delta. Medical Delta hoogleraren zijn de boegbeelden van het samenwerkingsverband.

Interdisciplinair onderzoek

Medical Delta benoemt jaarlijks hoogleraren tot ‘Medical Delta hoogleraar’. Voor hun benoeming krijgen zij twee of meer aanstellingen bij de vijf aangesloten academische instellingen en nemen zij zitting in de Wetenschappelijke Raad van het samenwerkingsverband. In totaal zijn er nu 32 Medical Delta hoogleraren. In die hoedanigheid doen zij interdisciplinair onderzoek op het snijvlak van technologie en gezondheidszorg en zijn zij ambassadeurs voor samenwerking op het gebied van health & technology.

Lees meer op de website van Medical Delta.

Lees ook