Swammerdam-prijs voor Schneider

 

Wetenschapper dr. Rebekka Schneider heeft tijdens het Nederlandse Hematologie-congres in congrescentrum Papendal (Arnhem) de Swammerdam-prijs in ontvangst genomen.

De eind januari toegekende prijs bestaat uit een oorkonde plus 40.000 euro. De Nederlandse Vereniging voor Hematologie kent deze prijs een keer per twee jaar toe aan een talentvolle onderzoeker.

rebekka Schneider

Dr. Rebekka Schneider

 

 

Baanbrekend

De focus van Schneiders onderzoek ligt op kwaadaardige ziektes van het bloed en beenmerg. De beoordelingscommissie noemt het onderzoek ‘baanbrekend’.

 

Bindweefsel

Schneider, die als docent verbonden is aan de afdeling Hematologie, bestudeert hoe hematopoietische stamcellen zich ontwikkelen bij het myelodysplastisch syndroom, een voorloper van acute leukemie. Daarnaast richt zij zich op het ontstaan van fibrose (ongewenste bindweefselvorming) in het beenmerg.

 

rebekka Schneider op het lab

 

Vakbladen

Eerder ontving ze een ERC Starting Grant. Haar lijst van publicaties in toonaangevende medische vakbladen speelde mee in de beoordeling.

Aimabel

“Rebekka is een inspirerend en aimabel leider voor haar onderzoeksteam en heeft de afgelopen jaren veel  internationale samenwerkingsverbanden geïnitieerd”, aldus het juryrapport.

 

Lees hier meer over het onderzoek van Rebekka Schneider.