Podcast

Verpleegkundig onderzoek is geen ver-van-je-bed-show

Voor veel verpleegkundigen voelt onderzoek doen als een ver-van-hun-bed-show. Dat is onterecht, stellen Margo van Mol en Anne Heijboer in de podcast Nursefy. ‘Als je verpleegkundigen vraagt wat er beter kan in hun werk, hebben ze volop ideeën.’

Deel
1 likes
Leestijd 1 min
Margo van Mol (l) en Anne Heijboer (r) zijn te gast in de podcast Nursefy.
Margo van Mol (l) en Anne Heijboer (r) zijn te gast in de podcast Nursefy.

Anne Heijboer is kinderverpleegkundige in Erasmus MC Sophia en student Verplegingswetenschappen. Margo van Mol is onderzoeker met een achtergrond als IC-verpleegkundige en psycholoog. Beiden zijn pleitbezorger van het verpleegkundig onderzoek.

Afscheidsmand

In de podcast Nursefy vertellen Van Mol en Heijboer over hun onderzoek naar een afscheidsmand voor naasten van stervende IC-patiënten en naar de overdracht aan het bed. Ook delen ze tips over hoe je onderzoek combineert met zorg aan het bed.

De podcast Nursefy is te beluisteren via Spreaker, Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

Nursefy

In de podcast Nursefy vertellen verpleegkundigen van het Erasmus MC over hun vak. Wat zijn de uitdagingen en kansen bij het werk in het grootste academische ziekenhuis van Nederland? Luister ook naar eerdere afleveringen over doorgroeien en medezeggenschap.

Werken bij

Ook werken in het grootste academische ziekenhuis van Nederland? Join the heartbeat. Bekijk alle vacatures op www.werkenbijerasmusmc.nl.

Lees ook