Veiling 13 oktober

Expositie Heart Work Heroes in Erasmus MC

Raad van Bestuur-lid Joke Boonstra en IC-arts Diederik Gommers openden op 19 september in het Erasmus MC een expositie van de Heart Work Heroes-beelden die eerder dit jaar verspreid stonden door het centrum van Rotterdam. De manshoge beelden tonen dat Rotterdam ‘Heart’ voor de zorg heeft. 

Deel
12 likes
Leestijd 2 min
ARF_0463
Diederik Gommers, Joke Boonstra en Herman Poort bij het beeld Stad met een Hart van Marcel Labrie, bron: Corine Harkes

De ruim dertig beelden, beschilderd door kunstenaars uit de regio Groot Rotterdam, staan tot medio oktober in de openbare ruimten van het ziekenhuis opgesteld. Op 13 oktober worden de beelden geveild en gaat de opbrengst van de veiling naar campagnes om jongeren te interesseren voor het werken in de zorg. De totale lengte van de beeldenroute is bijna drie kilometer.

Werken in de zorg

Initiatiefnemer van de stichting Heart Work Heroes, Herman Poort, wil met deze actie “de helden van deze tijd eren en vooral ook danken voor hun inzet en enthousiasme”. Heart Work Heroes, waarvan ook Diederik Gommers adviseur is, vraagt op deze wijze aandacht voor het werken in de zorg en wil meer jongeren motiveren voor een carrière in de zorg.

Diederik Gommers: ‘We moeten blijven herhalen wat een geweldig mooi vak we hebben. Heart Work Heroes is een positief project dat hieraan bijdraagt en daar doe ik graag aan mee.’

Beeldenroute

Van september tot en met medio oktober zijn de bijzondere beelden in de openbare ruimten van het Erasmus MC te zien. Een greep uit de Rotterdamse kunstenaars die beelden hebben beschilderd: Joep van Lieshout, Tymon de Laat, Marcel Labrie, Joni Kling, Pietra Ligura en Ted Langenbach, Iwan Smit en Barbara Helmer.

Op elk beeld staat een QR-code waarmee informatie over de kunstenaar te vinden is en hoe de route verder loopt. Er is geen plattegrond: de beelden staan overal in huis en elk beeld staat op zichzelf. Bij de hoofdingang liggen ook flyers met informatie over de kunstenaars.

Veiling

Op 13 oktober worden de beelden geveild tijdens een veilingdiner in De Tuin van Verbondenheid bij Foodmakers.

Lees ook