Actueel

Prof. dr. Wim Vermeulen verkozen tot EMBO-lid

De European Molecular Biology Organization (EMBO) heeft prof. dr. Wim Vermeulen van het Erasmus MC verkozen tot nieuw lid. Vermeulen en 63 andere life science-onderzoekers sluiten zich aan bij de gemeenschap van meer dan 1800 toonaangevende collega’s wereldwijd.

5 likes
Leestijd < 1 min

Hero alt/video title

PASFOTO-WVERMEULEN-2019

Wim Vermeulen is hoogleraar Genetische stabiliteit bij de afdeling Moleculaire Genetica van het Erasmus MC. Zijn onderzoeksgroep streeft naar een geïntegreerde multidisciplinaire aanpak om de moleculaire netwerken te ontleden die ten grondslag liggen aan de DNA-schaderespons. ‘Ik ben erg trots en vereerd om verkozen te worden tot EMBO-lid, als erkenning van ons werk’, aldus Vermeulen.

Nobelprijs

EMBO is een internationale organisatie van life science-onderzoekers. Lidmaatschap eert vooraanstaande wetenschappers die een uitstekende bijdrage hebben geleverd aan de biowetenschappen. Onder de leden zijn 90 Nobelprijswinnaars.

Vermeulen en de andere nieuwe EMBO-leden worden formeel verwelkomd op de jaarlijkse EMBO-ledenvergadering van 27 t/m 29 oktober 2021.

 

Actueel

Actueel

Daya wil meer aandacht sikkelcelziekte voor zoontje Jayven (2)

Sikkelcelziekte is een ernstige en erfelijke vorm van chronische bloedarmoede waarbij de rode bloedcellen niet rond, maar maan- of sikkelvormig zijn. Hierdoor blokkeren ze periodiek bloedtoevoer dat leidt tot hevige pijnen, onherstelbare beschadiging van organen en een verkorte levensverwachting. Aanvallen worden uitgelokt door koude, infecties en koorts, pijn, andere vormen van stress en te weinig drinken.

16 likes
Leestijd 5 min

Hero alt/video title

DSCF3810_nabewerkt
Lees het artikel