Actueel

Podcast aflevering 2: Voeding en gezondheid

In de podcastserie ‘In Opname’, over de collega’s van het Erasmus MC, vertelt professor Liesbeth van Rossum waarom we maar blijven eten en over wat we allemaal kunnen doen om ziekte te voorkomen. En waarom diëten niet werkt.

6 likes
Leestijd 2 min

Hero alt/video title


Niet elk ‘pondje gaat door het mondje’. Professor Liesbeth van Rossum geldt als een groot talent op haar onderzoeksgebied: de invloed van hormonen op onze gezondheid. Veelgevraagd door de media, lid van de Jonge Akademie en co-auteur van het boek Vet Belangrijk, inmiddels zeven keer herdrukt en vertaald in twintig talen. Ze richtte samen met vakgenoten het Centrum Gezond Gewicht op, waar obesitasbehandelingen op maat worden ontwikkeld.

Beluister de podcast:

Actueel

Actueel

Daya wil meer aandacht sikkelcelziekte voor zoontje Jayven (2)

Sikkelcelziekte is een ernstige en erfelijke vorm van chronische bloedarmoede waarbij de rode bloedcellen niet rond, maar maan- of sikkelvormig zijn. Hierdoor blokkeren ze periodiek bloedtoevoer dat leidt tot hevige pijnen, onherstelbare beschadiging van organen en een verkorte levensverwachting. Aanvallen worden uitgelokt door koude, infecties en koorts, pijn, andere vormen van stress en te weinig drinken.

17 likes
Leestijd 5 min

Hero alt/video title

DSCF3810_nabewerkt
Lees het artikel